sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sometudoodlailua



Mun sometuoppi alkoi joskus keväällä, oisko se ollut 2008. Pioneerijoukko oli jo lähtenyt liikkeelle, kun osuin jotenkin sen kelkkaan. Heti tuntui kuin olisi ollut kotonaan ja niinhän sitä sitten puuhattiin ilmettä ja sanaa ja sitä, miten viesti - tai siis oppimisen tapa - leviäisi. Oltiin itseämme. Mutta sitten mun elämä viistoutui vanhemmin opettajankouluttajan tekoihin ja jäin enemmän lurkkijaksi ja pop-up keskustelijaksi.  Hienoa aikaa se oli ja noin niinkuin lonkalta syntyi viivakuvia (yks mun tapa doodlata), joissa yksneljä sometoi omalla tavallaan. Kokonaisuus tuossa kuvassa :).

Somen hautuumaalla



Sometu-verkoston syntyaikoihin suomalainen Jaiku oli voimissaan. Pieni, intensiivinen piiri liverapoili, sorsasti ja avasi aamun jaikuillen. Nyt Jaiku on enää muisto vain, ja sen jäljelle noussut Qaikukin haudataan juuri. Mikä seuraavaksi? Tämä kuva on omistettu eräälle, joka toivoo erään epäluotettavan mammutin löytävän todellisen paikkansa. Somepalveluilla on elinkaari. Toimintakulttuuri jatkaa omaa elämäänsä. Palvelusta toiseen verkostot ovat pitäneet, samat ihmiset parveleivat edelleen.

Tervetuloa Sometu-verkostoon ja Sometu 5 v -ryhmään.


Sometu-verkoston taustaorganisointia hoitaa AVO-hanke, jota koordinoi Suomen eOppimiskeskus, rahoittajana Lapin ELY-keskus, ESR.

perjantai 5. lokakuuta 2012

Sometoitumaisillansa

Sometun muisteluksia osa #1




Päivän kuvan tausta:

Merja Huotari muisteli tänään Sometu 5 vuotta -ryhmässä: "Hauskaa oli, kun kerran mietittiin miksi sosiaalista mediaa voisi kutsua ja siinä yhteydessä some-sanan käyttöä, miten se taipuu moneksi. "Ahaa, äiti taitaa somettaa", tuli meillä kotikäyttöön jo tuolloin 2009:) Sometu on kuljettanut uusiin seikkailuihin ja avannut aina uusia asioita ihmeteltäväkseni. Moniin tapahtumiin ja luentoihin on ollut ilo osallistua etänä, vaihtaa kuulumisia verkossa - ja toivottavasti joskus vielä paikan päälläkin!"

Kaivoin esille Vinkkiverkosta, Sometun leppoisan pikkusisaren arkistoista Merjan legendaarisuus-badgen arvoisen merkinnän, 5.3.2009:  "11-v.poikani on jakanut kiinnostukseni - pilke silmäkulmassa - kehittämällä minulle uutta sanastoa: somettaa, sometus, sometin, sometoida, somettaja, someilla, jne."


Sometu-verkoston taustaorganisointia hoitaa AVO-hanke, jota koordinoi Suomen eOppimiskeskus, rahoittajana Lapin ELY-keskus, ESR.